Stöd Zapatisterna

Köp kaffe

Vill du stödja Zapatisternas kamp för rättvisa? Då kan du göra det på flera olika sätt. Genom att köpa K'inals kaffe stödjer du rörelsen genom att vi betalar ett högre pris till de zapatistiska kaffebönderna, men också genom att vi för varje paket vi säljer fonderar 1 krona i en solidaritetsfond.

Skänk pengar direkt

Solidaritetsföreningen K'inal har en solidaritetsfond till stöd för den zapatistiska rörelsen. De pengar som vi får in går direkt till Zapatisternas autonoma kommuner där de används till olika projekt som t.ex. att bygga skolor. Vill du skänka direkt till fonden kan du sätta in pengar på konto 1830 27 34225, Nordea.

Organisera dig

Vill du gå med i föreningen och vara aktiv i arbetet med att importera och sälja kaffe? Då är du varmt välkommen att höra av dig till kinal.sverige@gmail.com eller någon av våra lokala kontaktpersoner som du hittar här.

Åk som fredsobservatör

Situationen på landsbygden i Chiapas gör att det finns människor som önskar internationell närvaro i preventivt syfte. Vill du åka som fredsobservatör kan du ta kontakt med en organisation som organiserar detta.

Här i Sverige finns Kristna fredsrörelsen som anställer fredsobservatörer på längre tid, http://krf.se/vi-gor/fredsobservatorer/.

Du kan även på plats kontakta människorättsorganisationen Frayba i San Cristobal de las Casas, http://www.frayba.org.mx/.