Kaffet

Kaffet är 100 % Arabicabönor och odlas i Chiapas i södra Mexiko. Kooperativen som odlar kaffet odlar utan bekämpningsmedel och andra gifter för att bättre bevara och ta hand om marken. Kaffet rostas på Lindvalls rosteri i Uppsala.

Vårt kaffe:

Mellanrostat bryggkaffe 500g – 80 kr


Priset kan variera något beroende på återförsäljare.

Kontakta oss för prisuppgifter för återförsäljare: kinal.sverige@gmail.com

Tidigare har vi även sålt espressokaffe, hela bönor. Tyvärr har det varit för liten efterfrågan så den produkten har utgått. För dig som vill rosta kaffe själv finns möjlighet att köpa råkaffe. Kontakta oss i.s.f. via mail för mer information.

Kooperativen

För bönderna i Chiapas är kaffe en viktig inkomstkälla. För att inte tvinga sälja det för underpriser, till lokala uppköpare, har dessa bönder organiserat sig i kooperativ. Medlemmarna i dessa kooperativ tillhör den zapatistiska rörelsen som kämpar för att bygga upp självstyrande demokratiska samhällen. De har bland annat byggt egna sjukhus och skolor.

Var går pengarna

Nedan visas ett cirkeldiagram över hur pengarna från varje sålt paket bryggkaffe fördelas. För varje sålt paket läggs 1 SEK till en solidaritetsfond där pengarna oavkortat går till att stödja olika samhällsuppbyggande projekt inom zapatiströrelsen.