Presos Solidarios de La Voz del Amate fördömer compañero Alberto Patishtans situation.

Publiceringsdatum: Nov 27, 2011 2:2:52 PM

Som Solidaritetsföreningen K'inal tidigare har rapporterat om sitter läraren Alberto Patishtan Gómez sedan våren 2009 fängslad på orättfärdiga grunder. Han är dömd till 60 års fängelse i en rättegång som inte gick till på ett korrekt sätt.

Här kommer ett upprop som Presos Solidarios de La Voz del Armate har skrivit i veckan.

Presos Solidarios de La Voz del Amate fördömer compañero Alberto Patishtans situation.

Till den allmänna opinionen

Till delstatliga nationella och internationella medier

Till alternativa medier

Till anhängare av la Otra Campaña

Till sjätte internationalen

Till oberoende organisationer

Till icke statliga organisationer som försvarar mänskliga rättigheter

Presos Solidarios de la Voz del Amate, anhängare till den andra kampanjen, som hålls fångna i fängelse nr 5 i San Cristobal de las Casa, Chiapas:

De styrande, såväl de nuvarande som de tidigare, pratar alltid om att försvara de mänskliga rättigheterna, men vi ser dem hela tiden göra det motsatta. De kränker rätten att vara mänsklig. De fängslar på orättvisa grunder ursprungsfolk och analfabeter, likaså människor som försvarar och kämpar för rättvisa för folket och för folkets välbefinnande. De fortsätter även att förtrycka dessa människor i fängelserna.

Ett tydligt exempel på detta är situationen för den politiska fången Alberto Patishtan Gómez som sitter i fängelset Amate. Han är anhängare till den andra kampanjen och sitter sedan en månad i säkerhetsfängelset Guasave Sinaloa där myndigheterna behandlar honom som en fara för samhället trots att delstatsregeringen offentligt har erkänt compañero Albertos oskuld. De har orättfärdigt isolerat honom och även tagit ifrån honom hans ögondroppar som han behöver för sin ögonsjukdom glaukom.

Det är på grund av detta som vi fördömer dessa övergrepp och bristen på respekt som de inkompetenta myndigheterna visar. På samma gång vill vi uppmana Felipe Calderón Hinojosas federala regering att ingripa för att återge compañero Albertos sin frihet och vi ber om att han ska få återgå till sin familj och även kunna fortsätta behandlingen för sin sjukdom.

Dessutom uppmanar vi Juan Sabines Guerreros delstatsregering att ge tillbaka vår frihet och våra ovillkorliga rättigheter som de har stulit ifrån oss.

Slutligen bjuder vi in det civila samhället och andra oberoende organisationer och icke-statliga organisationer att delta i kampen för rättvisa och frihet för alla politiska fångar i Mexiko.

KAMRATLIGEN

Presos Solidarios de la Voz Amate, San Cristobal de Las Casas, Chiapas

24:e november 2011

Källa: http://enlacezapatista.ezln.org.mx/2011/11/26/presos-solidarios-de-la-voz-del-amate-denuncian-situacion-del-companero-alberto-patishtan/